ESTÜ Prototip Merkezi
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

Robotaryum

SektörYazılım, Elektronik, Üretim

Kuruluş Tarihi28.04.2017

Çalışan Sayısı5

Finansman AşamasıTohum Öncesi

TAM1,2 Milyar Dolar

SAM400 Milyon Dolar

SOM50 Milyon Dolar

İletişim

Telefon0224 441 01 70

E-Postainfo@robotaryum.com

Webhttps://www.robotaryum.com/

PROBLEM

Geleneksel robotlar üretim sürecinde meydana gelen her değişim sonrasında yeniden programlamaya ihtiyaç duyarlar. İlgili programlama işlemleri maliyetli ve zor olmakta, değişiklikler uzun zaman alabilmektedir. Bu durum, sınırlı sayıda müşterisi olan ve özelleştirilmiş ürün üreten KOBİ'lere uygun değildir.

TEKNOLOJİ

Proje kapsamında bir robot, operatörü tarafından istenen yörünge boyunca fiziksel olarak yönlendirilecek ve yörüngeye ilişkin veriler kayıt altına alınacaktır. Robot kolun üzerine yerleştirilecek ikinci bir düğmeye basarak püskürtme gerçekleşecektir. Robot tarafından çıkarılan konum ve püskürtme bilgileri kullanılarak görevin otonom bir yeniden tekrarı gerçekleştirilebilecektir.

ÜRÜN

Geliştirilen yazılım, uzman olmayan bir kullanıcı tarafından gerçekleştirilen tek bir kinestetik gösterim ile montaj/boyama gibi bir görevin yörüngesi ve zamanlamasına ilişkin verileri oluşturmakta ve elde edilen bu verileri kullanarak robotun ilgili görevleri yerine getirmesini sağlamaktadır. Önerilen yaklaşım için, birçok farklı uygulamanın aksine, uzman bir kullanıcı gerekli değildir. Ürün Görseli

REKABET AVANTAJI

Pazarda yer alan sistemler kullanıcı dostu değildir ve iş güvenliği noktasında bazı riskleri barındırmaktadır. Ürünün, temel rekabet avantajları maliyetinin düşük ve teknolojisinin ise daha üstün olmasıdır.

MÜŞTERİ

Gösterim yoluyla öğrenen robotlar, küçük atölyelerden büyük ölçekli üretim tesislerine kadar otomotiv, vitrifiye, tekstil ve mobilya endüstrisindeki farklı müşterilere hizmet etme potansiyeline sahiptir.

BÜYÜME STRATEJİSİ

İş modeli; B2B'dir. Ürünün ticarileşme modeli için doğrudan satış, üyeliğe dayalı hizmet ve gelir paylaşım modeli olmak üzere üç farklı yaklaşım müşteri ihtiyaçlarına uygun şekilde kullanılacaktır.

ARANAN FON MİKTARI 5 milyon TL
Geçmişte Alınan Fon Miktarı 0
image
ANIL EFE
İŞ GELİŞTİRME KOORDİNATÖRÜ
image
PINAR TURAÇ
SATIŞ MÜHENDİSİ
image
CANAN ÖZCAN
MUHASEBE
image
FEHİM KARAKAYA
OTOMASYON TEKNİKERİ
image
SERKAN TAMTÜRK
SATIŞ DANIŞMANI
Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle hazırlanmıştır. Bu websitesinin içeriği yalnızca WYG Türkiye liderliğindeki Konsorsiyum sorumluluğundadır ve Avrupa Birliği’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı © 2022