ESTÜ Prototip Merkezi
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

Proje Hakkında

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan “İleri Prototip İstasyonu için Teknik Destek Projesi”, Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yürütülmektedir.

Proje Künyesi
Sözleşme MakamıT.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) Mali Yardımlar Başkanlığı
Nihai FaydalanıcıEskişehir Teknik Üniversitesi
Proje Başlangıç Tarihi14 Aralık 2021
Proje Süresi30 ay
Proje Bütçesi4,365,752 avro
Proje Uygulama BölgeleriTR41 Bölgesi- Eskişehir, Bursa, Bilecik

Rekabetçi Sektörler Programı

Rekabetçi Sektörler Programı, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali iş birliği çerçevesinde T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, yaklaşık 800 milyon avroluk bütçeyi projeler aracılığı ile kullandıran bir mali destek Programıdır. 

2007 yılından bu yana uygulanan Program ile Türkiye’nin farklı bölgelerinde sanayicilerin, KOBİ’lerin ve girişimcilerin rekabet gücünü artırarak sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması amaçlanmaktadır. Program ve desteklenen projeler hakkında ayrıntılı bilgiye rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yenilikçi Fikirlerden Yenilikçi Ürünlere!

Amacımız

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT), Sanal Geçeklik-Artırılmış Gerçeklik (VR/AR), Üretim (manufacturing) ve İleri Malzemeler (advanced materials) projenin odak sektörlerini oluşturmaktadır. 

Proje, bu odak sektörlerde faaliyet gösteren ve teknolojik olgunluk düzeyi (TRL) 5-6 olan KOBİ’ler, start-up’lar ve girişimcilere; prototipleme, tasarım, eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetleri sunulması amacıyla yürütülmektedir. Böylelikle prototiplerin ürüne dönüştürülmesi, ticarileşmesi, uluslararası piyasalara açılması ve işletmelerin ulusal/uluslararası yatırımcılarla buluşması amaçlanmaktadır. 

Hedef Gruplarımız

  • Bilgi ve iletişim teknolojleri (ICT), sanal gerçeklik/artırılmış gerçeklik (VR/AR), üretim (manufacturing) ve ileri malzemeler (advanced materials) üzerine çalışan KOBİ'ler, start-up’lar ve girişimciler.

Faaliyetlerimiz

  • İleri Prototip İstasyonun oluşturulması ve işletilmesi. 
  • Hedef gruplar için eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri ile kapasite geliştirilmesi
  • KOBİ’ler, start-up’lar ve girişimciler için hızlandırma programı
  • Kuluçka sonrası hizmetler.
Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle hazırlanmıştır. Bu websitesinin içeriği yalnızca WYG Türkiye liderliğindeki Konsorsiyum sorumluluğundadır ve Avrupa Birliği’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı © 2022