Dr. Karakoç Anadolu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden 1980 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans derecesini 1982 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden aldı. Doktora derecesini 1987 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden aldı. Tam zamanlı öğretim üyeliğine şu anda Profesör olarak görev yaptığı Anadolu Üniversitesi'nde başladı. 1988'de Yardımcı Doçent, 1992'de Doçent oldu. Profesörlük unvanını 1997 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden aldı. Geniş bir araştırma yelpazesine sahiptir, ilgi alanlarından bazıları "Sürdürülebilir Havacılık, Uçak Tahrik Sistemi, Yalıtım, Isıtma Havalandırma ve İklimlendirme (HVAC), İç Hava Kalitesi, Gaz Türbinleri, Kojenerasyon Sistemleri, Yenilenebilir Enerji, Enerji Ekonomisi, Yakıtlar ve Yanma, İnsansız Hava Araçları" dır. Bu konularda çok sayıda Endüstriyel Projede araştırmacı, danışman ve proje yöneticisi olarak yer almıştır. 30'dan fazla şirkete danışman olarak hizmet verdi. Ayrıca üniversite öğrencileri arasında özel yalıtım uygulamaları (yüksek binalar, hastaneler, tarihi binalar vb.) konulu bir yarışma başlattı. Uluslararası bilimsel dergilerde baş editörlük ve misafir editörlük görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası 300 makale ve 40 kitap yayınladı. Makine Mühendisleri Odası ve birçok sektörel derneğin, çeşitli uluslararası bilimsel kuruluş ve toplulukların aktif üyesidir.
Barış KÖK
Öğr. Gör.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim elemanıdır. Lisans eğitimini 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde tamamlamış, Yüksek Lisans eğitimini de 2011 yılında Gebze Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirmiştir. 2021 yılından beri Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve Doktora eğitimine de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde devam etmektedir.
Üniversitede çalışmaya başlamadan öncesinde otomotiv, beyaz eşya, tarım makineleri gibi farklı sektörlerde 15 yıllık Ar-Ge ve Tasarım Mühendisliği tecrübesi vardır.
Selim Hikmet ŞAHİN
Öğr. Gör.
2012 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olmuştur. 2019 yılında Eskişehir Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.
2017-2018 yıllarında Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO ANAÇ Ön Kuluçka Merkezinde Girişimcilik Koordinatörü olarak çalışmıştır. 2018-2019 yıllarında Viveka İnkübasyon Merkezinde Mentor olarak görev almıştır. Dijital ve Basılı içerik tasarımı, iç mekan tasarımı, akıllı yapı ürünleri, kentsel tasarım ve fuar organizasyonları alanlarında çalışmalar yapmıştır.
Çalışma alanları; girişimcilik, bilgi sistemleri, üretim teknolojileri, 3 boyutlu modelleme.
Akademik Çalışmalar; “Endüstriyel Tasarım ve Bilgi Sistemleri İlişkisi Üzerine Trafik Lambası Tasarımı Üzerinden Bir Analiz” (Yüksek Lisans Tezi), “How Big Data Affects the Design of Urban Furniture: An Approach from the Perspective of Industrial Design” (4th Conference On Sustainable Urban Mobility CSUM-2018).
selimhikmetsahin@eskisehir.edu.tr
Merve ERTUĞRUL
Öğr. Gör.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde öğretim elemanıdır. Lisans eğitimini 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde tamamlamış, Yüksek Lisans eğitimini de 2020 yılında Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirmiştir. 2021 yılından beri Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
2015-2018 yıllarında mobilya tasarımı ve beyaz eşya alanlarında çalışmalar yapmıştır. 2017 yılında Tübitak 1512 Girişimcilik Destek Programına katılmıştır.
Çalışma alanları; tasarım süreci, kullanıcı araştırmaları, içgörü, inovasyon, girişimcilik.
Akademik Çalışmalar: Tasarım Süreci Ve Kullanıcı İçgörüsü İlişkisi: Tasarım Profesyonelleri Üzerine Bir Alan Araştırması((Yüksek Lisans Tezi)
Murat AYAR
Araş. Gör. Dr.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini Makina Mühendisliği, Yüksek lisans eğitimini Pilotaj A.B.D. ve doktora eğitimini Uçak Gövde ve Motor Bakımı A.B.D’de Akışkanlar Mekaniği konusunda tamamlamıştır. Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği, Particle Image Velocimetry (PIV), İnsansız Hava Araçları ve Uçak Emisyonları konuların üzerinde çalışmakta ve bu konularda akademik çalışmaları mevcuttur. Ulusal ve Uluslararası bir çok projenin hazırlanmasında, yürütülmesinde ve sonuçlandırılmasında görev almıştır. PIV laboratuvarı ile sanayimizin önemli firmalarının projelerine yardımcı olmuştur. Güncel olarak TÜBİTAK Teydeb, Ardeb, Uluslararası ikili işbirliği, çoklu işbirliği projeleri ve Avrupa Birliği destekli projelerde araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Emircan Özdemir
Dr. Öğr. Üyesi
İnovasyon Fabrikası’nda Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Eskişehir Teknik Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Havacılık Yönetimi Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinde çift anadal programı kapsamında tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimini 2016 yılında ve Doktora eğitimini 2022 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sivil Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 2014-2018 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümü’nde, 2018 yılından bu yana ise Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümü’nde görev yapmaktadır.
Pazarlama bilimi alanında çeşitli bilimsel yayınlar ve projeler icra etmiş olup, özellikle hava taşımacılığı alanında hizmet pazarlaması, tüketici davranışı, dijital pazarlama, pazarlama analitiği konularına odaklanmaktadır.
Adres:
Gazipaşa, Sarıcakaya Cd., 26555 Tepebaşı/Eskişehir, Türkiye
Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle hazırlanmıştır. Bu websitesinin içeriği yalnızca WYG Türkiye liderliğindeki Konsorsiyum sorumluluğundadır ve Avrupa Birliği’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.