ESTÜ Prototip Merkezi
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

APS Projesi ve İnovasyon Fabrikası Bilgilendirme Günü

07.08.2023

“İleri Prototip İstasyonu için Teknik Destek (APS) Projesi” İnovasyon Fabrikası Bilgilendirme Günü 8 Ağustos 2023 tarihinde Bilecik’te, Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek. Toplantıya Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sn. Mehmet ERGÜN, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Onur KAYA, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Öğretim Üyesi, APS Projesi Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü, Prof. Dr. Hikmet KARAKOÇ, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ve Start Up’lar katılım sağlayacak.

Proje TR41 (Bursa, Eskişehir, Bilecik) bölgesinde yer alan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT), Sanal Gerçeklik-Artırılmış Gerçeklik (VR/AR), Üretim (manufacturing) ve İleri Malzemeler (advanced materials) odak sektörlerinde faaliyetleri olan işletmelerimize; prototipleme, tasarım, eğitim danışmanlık ve mentorluk hizmetleri sunmayı amaçlamakta. Bu kapsamda KOBİ’lerin prototiplerini ticarileştirmesi, uluslararası piyasalara açılması ve işletmelerin ulusal/uluslararası yatırımcılarla buluşturulması hedeflenmekte.

Proje kapsamında ayrıca İnovasyon Fabrikası (IF) adı altında işletmeye açılan bir teknoloji merkezi ile, girişimcilere, start up’lara ve KOBİ’lere teknik alt yapı desteği; tasarım, geliştirme, prototipleme, eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetleri ile işbirliği imkânları sunulmakta.

Bilecik Bilgilendirme Günü kapsamında, Proje hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılacak, Projenin firmalara sağlayacağı hizmetler interaktif sunumlarla katılımcılara aktarılacak, ayrıca Projenin hizmetlerinden faydalanmak isteyen firmalarla görüşmeler sağlanacak.

Bilgilendirme Günleri’nin ilk ayağının gerçekleşeceği Bilecik’in ardından, Eskişehir, Bursa, İstanbul, Ankara ve Trabzon’da da Bilgilendirme Günleri’nin devamı gerçekleştirilecek ve daha fazla işletme ve KOBİ’ye ulaşılacak.

Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle hazırlanmıştır. Bu websitesinin içeriği yalnızca WYG Türkiye liderliğindeki Konsorsiyum sorumluluğundadır ve Avrupa Birliği’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı © 2022